Lakossági Fórum

🕔 2017.02.14.

 a Tokaj, Bethlen G. út 36. sz. alatti fogyatékosok otthona kiváltásáról

Tiszaladány Község Önkormányzat Képviselő-testülete tájékoztatja a lakosságot, hogy a Tokaj, Bethlen G. út 36. sz. alatti fogyatékosok otthona kiváltása tárgyában lakossági fórumot tart.

Az esemény helye és ideje:

Győri Elek Faluház

(3929, Tiszaladány, Kossuth út 45.)

2017. február 16. (csütörtök) 18 óra.

 A fórumon bemutatásra kerül az a Kormányzati program, amely a fogyatékkal élő személyek számára ápolást-gondozást nyújtó, 50 főnél nagyobb intézményi ellátási forma teljes körű kiváltásáról, és a lakók igényeire épülő, hozzáférhető közösségi alapú ellátási formák kialakításáról szól.

A kiváltás során létrejövő új lakhatási szolgáltatások keretében Tokaj városában 8 db 12 fő számára kialakított lakás és egy foglalkoztató központ kerülne kialakításra, Tiszaladány településen pedig 2 db 12 fő számára kialakított lakás.  A beruházások helyszínei:

·        Tiszaladány 268, 269  hrsz-ú ingatlanon  2 db lakóotthon elhelyezése (Aranykert)

A Tokaj, Bethlen G. út 36. sz. alatti fogyatékosok otthona kiváltását a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Uniós források  felhasználásával kívánja megvalósítani. A beruházással létrejött lakóotthonokat az állam fogja fenntartani. A beruházás várhatóan 2018. év végén fejeződik be.

A fórumon lehetőség nyílik a beruházáshoz kapcsolódó kérdések, észrevételek megvitatására.

Tiszaladány, 2017. február 14.                                                                                                                                                         Tisztelettel:                                                                                                                                                         Liszkai Ferenc sk

 polgármester