Magyar Falu Program Polgármesteri Hivatal felújítása Záró szakmai beszámoló

🕔 2022.03.17.

ZÁRÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Támogatói okirat száma:              3034490036

Támogatási összeg:                        29 999 997 Ft

Támogatási intenzitás:                   100 %

Támogatás fizikai befejezése:       2022. március 03.

Tiszaladány Községi Önkormányzata a Magyar Falu Program Polgármesteri hivatal felújítása megnevezésű alprogramja keretében nyert 29 999 997 Ft támogatást, melynek segítségével az Önkormányzat olyan fejlesztést tudott végrehajtani, amely által a polgármesteri hivatal épülete modern és gazdaságosan működtethető lett. Azért éreztük indokoltnak a támogatás igénylését, mert a felújítást önerőből nem tudtuk volna megvalósítani, az épület állapota miatt viszont halaszthatatlan volt a fejlesztés.

 

A támogatási összegből a 3929 Tiszaladány, Kossuth út 53. 62. helyrajzi szám alatt lévő polgármesteri hivatal épület homlokzatának felújítása, hőszigetelés kialakítása, eresz rendszer cseréje, nyílászárók cseréje és a díszlakatos kapu felújítása, védőtető-előtető építése, akadálymentesítés megvalósítása készült el.

 

A lakosság tájékoztatását elsősorban a két helyre szabályszerűen kihelyezett falutábla segítette. Így a Községünkbe érkezők értesülhettek arról, hogy a Magyar Falu Program keretében fejlesztések történnek településünkön. Másrészt a támogatói tábla kihelyezése után az arra járók tudomást szerezhettek a támogatás összegéről és típusáról. Tiszaladány Község honlapján elhelyezésre került a Magyar Falu Program emblémája és a beszámoló is. Így a megvalósítás megfelel az Arculati kézikönyv szabályainak.

 

A pályázat benyújtásakor tervezett céljainkat teljes mértékben elértük, vagyis a felújításnak köszönhetően a polgármesteri hivatal megújulhatott. Immár biztosítani tudjuk az itt élők számára, hogy esztétikus és biztonságos környezetben intézhessék ügyeiket, a településkép pedig egységesebbé válhatott. Célunk ezzel, hogy hamarosan érezhető legyen a népességmegtartó és népességnövelő erő növekedése, illetve, hogy a fiatalok szívesen alapítsanak családot településünkön a megnövekedett bizalom és biztonságérzet miatt, illetve, hogy további hasonló korszerűsítéseket tudjunk végrehajtani.

 

 

Tiszaladány, 2022. március 03.

 

Dr. Liszkai Ferenc

Tiszaladány Községi Önkormányzat