ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TISZALADÁNY KÖZSÉGBEN

ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE TISZALADÁNY KÖZSÉGBEN

🕔 2018.03.07.

Támogatási tábla»

Támogatás összege: 68.412.421 Ft

A projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-15-BO1-2016-00080

A projekt kezdete: 2017. 08. 01.

A projekt befejezése: 2018. 12. 31.

A projekt tárgya a BAZ megyében, Tiszaladány településen található Iskola épülete és Öregek Otthona épületének energetikai korszerűsítése. Az Iskola épülete a település központjában, a Kossuth Lajos utca 54. alatt helyezkedik el. 1965-ben épült, magastetős, kétszintes épület. 3929 Tiszaladány, Kossuth Lajos utca 54. sz. Hrsz: 294 jelenleg iskola és óvoda funkciókat lát el.

A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek csökkentésére mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A megvalósítandó beruházások:

-       Külső határoló szerkezetek

-       utólagos hőszigetelés

-       Nyílászárók cseréje

-       Napelem telepítése

Az Öregek Otthonának épülete 1970-es években épült, magastetős, egyszintes épület. 3929 Tiszaladány, Somogyi Imre út 1. sz. Hrsz: 348 Az épület homlokzati nyílászáróit már cserélték, hőszigeteltek az előírásoknak megfelelő paraméterekkel rendelkeznek, cseréjük nem indokolt. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek csökkentésére, épületfizikai jellemzőinek javítására mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető. 

A megvalósítandó beruházások:

-       Külső határoló szerkezetek

-       utólagos hőszigetelés

-       Napelem telepítése 

Primer energia megtakarítás összesen: 376 GJ összesen nettó: 41 360 000.-Ft

Napelemes rendszer: 9 KW Összesen nettó: 4 050 000.- Ft

Projektünk megvalósításával hozzájárulunk a HEP-ben megfogalmazott célokhoz, mely szerint mindenkinek legyen esélye jó minőségű szolgáltatásokra, az esélyegyenlőtlenséggel küzdő emberek előnyben részesítését az élet minden területén, függetlenül attól, hogy nő vagy férfi, egészséges vagy fogyatékossággal él, milyen a származása vagy az anyagi helyzete. Projektünk kivitelezése során szem előtt tartjuk, hogy az esélyegyenlőség minden állampolgár számára fontos érték. Érvényesítése nem csak jogszabályok által meghatározott kötelezettség, hanem hosszú távú érdek is, hiszen azt a célt szolgálja, hogy Tiszaladány község valamennyi lakosának esélye legyen a jó minőségű közszolgáltatásokra, életminőségük javítását szolgáló feltételek biztosítására.

Megvalósítási helyszínek:

3929 Tiszaladány, Somogyi út 1.

3929 Tiszaladány, Kossuth Lajos utca 54.


Sajtómegjelenések:

Szerencsi Városi Televízió»

Kulcs Magazin»


Sajtómegjelenések galériája»


Képek:

Képgaléria»

Öregek otthonaÁltalános iskola